Obrtnička i tehnička škola Dubrovnik pokrenula je odmah nakon potresa humanitarnu akciju "Paketić prijateljstva" za učenike Tehničke škole Sisak koji su stradali u potresu.
Nakon uspješno provedene akcije, naša Škola je organizirala i prijevoz donacije te svakom učeniku osobno uručila prikupljenu pomoć. Tom je prilikom ravnatelj predložio nastavak ove akcije i pozvao učenike Tehničke škole Sisak na ljetovanje u Dubrovnik. Prijedlog je prihvaćen s oduševljenjem.
Realizacija toga posjeta je upravo u tijeku (4.-10.7.2021.).
Naime, učenici su u pratnji svojih profesora ovu nedjelju stigli u naš Grad. Smješteni su u Studentskom centru, a pripremljen im je bogat program koji uključuje razgledavanje Grada, posjet Dubrovačkim zidinama, izlet na Lokrum i Elafite te posjet Srđu uz slobodno vrijeme za druženje, kupanje i opuštanje.
Ništa ovo ne bi bilo moguće bez dobrih ljudi, gradskih poduzeća i privatnih poduzetnika koji su se velikodušno uključili u ovu akciju i omogućili našim gostima besplatne gore navedene sadržaje. Za ugodan i opušten boravak potrudit će se djelatnici i učenici naše Škole koji će svaki dan s kolegama iz Siska biti na zajedničkim druženjima.
Želimo im još jedanput miran i opušten boravak u našem Gradu te da bar na trenutak zaborave svakodnevna podrhtavanja tla.