Dana 28. rujna 2019. g. u Zadru je obilježen Europski dan filantropije i zakladništva.

 Središnje obilježavanje ovog dana bila je dodjela nagrada „Otisak srca“ i „Dobrota nas veže i spaja“ Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Europske zaklade za filantropiju i društveni razvoj osnovnim i srednjim školama za posebni doprinos razvoju volonterstva, filantropije i društvenog angažmana mladih. Naša Škola je sudjelovala zajedno s OŠ Ivana Gundulića u inicijativi „Odvoji i spoji“.
Predstavnici osnovne škole uključeni u ovu inicijativu bili su učenici 7. razreda – Sunčica Bubalo, Nina Ćuić, Petar Kmetović, Šimun Petar Kusić Mušanović, Lucija Sebastijan te mentorice Mateja Šarlija i Martina Skvrce, a predstavnici naše Škole, učenice 3. C i 4. C razreda – Karmen Đuraš, Iva Matijašević, Mihaela Kuliš, Petra Plastić, Mara Popović s mentorima Marijanom Milošević i Jurom Burićem.
Naša inicijativa je bila jedina koju je financirala Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj. Zahvaljujući našim učenicima koji se nesebično trude za dobrobit drugih, neće biti mjesta poznatom stihu pjesme „Gdje je nestao čovjek“?