Prošlog su tjedna, kao što smo već pisali, u našem Gradu boravili učenici i profesori Tehničke škole Sisak. Obrtnička i tehnička škola Dubrovnik omogućila im je sedmodnevno ljetovanje u nastavku humanitarne akcije "Paketić prijateljstva". Kroz bogati program i stručno vodstvo, upoznali su povijesno, kulturno i zemljopisno bogatstvo cijeloga dubrovačkoga kraja.
Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovoj hvalevrijednoj akciji i osigurali našim gostima ugodno i opušteno ljetovanje. Zahvaljujemo Studentskom centru koji im je pružio ugodan smještaj, Dubrovačkim gradskim zidinama na slobodnom ulazu, Libertasu Dubrovnik za besplatan prijevoz, Rezervatu Lokrum na cjelodnevnom izletu, poznatom i uspješnom brodaru koji im je darovao izlet na Elafite, zatim Žičari Dubrovnik, Hotelu More koji ih je počastio pićem i kolačem, FotoStaru, Kući Bukovac, stručnim vodičima Marini Čujkin i Michaelu Wormanu, našemu profesoru Marku koji ih je dovezao i sretno vratio njihovim domovima te svim djelatnicima i učenicima naše Škole koji su se potrudili za srdačnu dobrodošlicu i prekrasne dojmove koje su naši prijatelji ponijeli sa sobom.

No, ovaj se lanac dobrote ovdje ne prekida. Suradnja dviju škola se nastavlja kroz različite projekte i interese.

Na kraju, još jedanput iskreno HVALA svima koji su direktno ili indirektno ugradili svoj kamenčić dobrote u ovaj mozaik prijateljstva.

Ovo je još jedan dokaz da mala djela čine velike ljude.